Sýr Cottage

27. ledna 2009 v 15:56 | +Melody+ |  Jídlo
Pochází z Anglie
1
. Cottage znamená Chalupa, takže byl původně vyroben někde na anglické vesnici.
2. Vyrábí se z mléka kombinací sladkého a kyselého srážení.

Pozor!
1. Správně vyrobený sýr by neměl plavat v mléce či smetaně.
2. Zrnka sýra mají být na první pohled dobře viditelná a pevná.
3. Ale nejdůležitější je zářivě bílá barva.
4. Takže v obchodě zkuste kelímkem zahrkat - neměl by šplouchat.


Je zdravý
1. Obsahuje vápník.
2. Má pozitivní vliv na trávení.
3. Navíc není příliš kalorický - vyrábí se z nízkotučného mléka.
4. Je velmi lehce stravitelný.
5. Má spoutu ochucených variací.

Jak ho jíst?
1.Nejlepší je jen tak, na chleba s máslem nebo na čerstvý celozrnný rohlík.
2.Použijte ho i jako dresing na zeleninové saláty, těstoviny, ...
3.Není moc solený, může být použit i při pokrmech "nasladko"!


Přepsáno, vypsáno, upraveno -> !KOPÍROVAT SE ZROJEM!
P.S. Odedněška už jenom sýr Cottage!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 BaFiis BaFiis | 27. ledna 2009 v 16:49 | Reagovat

Jj cottage je největší ňamka...akorát ted máme nějakej vadnej co to v něm plave...tak až ho snim,pořídim si kvalitní x)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.